Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Teamspeak beállítása

 


 

Néhány szó a Teamspeak programról:
Úgy jellemezném mint egy IP telefon.Több emberrel tudsz egyidőben beszélgetni, játszani a telefonnál is jobb minőségben, több szobában. Ha szükség van arra, hogy magánbeszélgetést folytass rajta, az is megoldható, mivel külön "szobákban" történik a beszélgetés, amit ha akarsz akkor le is védhetsz jelszóval. Mivel kevés sávszélen működik, így lehetőséget ad online játék közben, a csapatoddal való taktikai megbeszélésre.

A kliens program innen letölthető: http://teamspeak.org

 

Mikrofon beállításai:

Mielőtt felmennél egy Teamspeak szerverre, érdemes ellenőrizni a mikrofon beállításait. Ha nem így van beállítva, akkor zavarhatod a szerveren tartozkodókat, mert visszahallják magukat. Egyfajta visszhangot fog generálni a géped, ami be is gerjedhet, ezzel nem kis problémákat okozva a szerveren tartózkodóknak, arról nem is beszélve, hogy téged sem fognak hallani.

 

Beállítások: Startmenü/Beállítások/Vezérlőpult/Hangok és audió eszközök...,

Vagy erre az ikonra kattintva kétszer, az óra mellett:

Ezt az ablakot fogod kapni:

 

 

A kérdőjelnél be kell állítani, hogy sztereó asztali hangszóró. Erre azért van szükség, mert ha 4csatornára, vagy 5.1-re van beállítva, akkor nem fog üzemelni a mikrofon bemeneted. A második pontra kell kattintani, ekkor ezt az ablakot fogod kapni:

 

 

Az első pontnál, a lejátszási oldalszinten némítod el a mikrofont azért, hogy magadat ne halld vissza. 2. pontnál a beállítások / tulajdonságokra kattintva (3.pont), ezt az ablakot fogod látni:

 

 

Itt az 1. pontnál tedd be a pöttyöt a felvételhez, majd nyomj egy OK gombot, erre megkapod a felvételi oldalszint beállításait. Ezt kell beállítanod, hogy mikrofonod tökéletesen üzemeljen a Teamspeak alatt.:

 

Az 1. pontnál jelöld ki, hogy csak a mikrofonod szóljon a Teamspeaken. A beállítások menü alatt kipipálhatod a speciális vezérlőket (ha lehet), ekkor megjelenik a 2. pont ahol rátehetsz a mikrofonra erősítést, vagy leveheted azt. Az esetek 99%-ban nincs szükség az erősítésre, így a speciális gomb alatt szedd ki a pipát a "mikrofon boost" vagy "+20db" írás mellől, és a mikrofon hangerejét told fel kb középig, ez általában tökéletes szokott lenni. Ha kész akkor kiléphetsz a beállításokból és jöhet a Teamspeak kliens telepítése és beállítása.

 

Teamspeak:

 

Ha feltelepítetted, akkor magától elindul a program. Most tegyél be a listába egy TS szervert, amire felcsatlakozol:

 

Kattints a Connection menüre(1.), majd válaszd ki a Connect menüt (2.) Ekkor ezt az ablakot fogod kapni: